2015 i Rhône bliver en stor årgang

I 2015 har der været perfekte vejrforhold i Rhôneområdet. En våd vinter og et forår med kraftigt regnfald og varm og tør middelhavssommer.
Vinhøsten i Rhônedalen startede lidt tidligere i 2015 end normalt. De første vinmarker blev høstet torsdag d. 27. august og vat slut for de fleste rødvine med udgangen af september – en uge tidligere end i 2014.
På grund af det regnfulde forår var vinmarkernes vandreserver i Rhônedalen fyldt godt op til sommersæsonen, og yderligere regnfald i juni hjalp druerne til at modstå sommerens varme og tørke.
Blomstringsperioden forløb godt og under ideelle betingelser.
Det generelle billede er, at druerne er særdeles sunde, og vinene fra årgang 2015 ser ud til at blive særlig koncentrerede, hvilket burde give nogle særligt gode rødvine. Kvantiteten svinger noget, men er generelt under gennemsnittet.
Dette billede fik vi selv bekræftet ved en tur rundt til bore producenter i slutningen af september og stgarten af november. De store smil var fremme hos dem alle og de ser frem til foråret, når resultatet af vinterens arbejde i kælderen kan smages.


Udgivet

i

af

Tags:

Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *