VININORD.DK – SEPTEMBER 2018

Nyhed fra Côtes du Ventoux

dom angesvineyard_drawing

Domaine des Anges

Vi har gennem en længere periode været på udkig efter en ny vin fra Ventoux området til erstatning for vores nuværende vin fra ejendommen Vindemio. Det skyldes, at Jean Marot, som vi har kendt og handlet med i næsten 20 år har valgt at lukke og gå på pension fra efteråret 2018.Vi synes, at vi med vinene fra Domaine des Anges har fundet en rigtig god afløser og repræsentant for Ventoux vinene, som vi selv holder meget af. Domaine des Anges er en mindre ejendom på 18 ha. beliggende på en bakketop udenfor landsbyen Mormoiron. Vi har udvalgt 5 vine fra ejendommen, som er beskrevet nedenfor.
Côtes du Ventoux rød 

60% Grenache/40% Syrah. Fin bouquet af røde bær, pebber og krydderier. God frugt i smagen. Vinen er velegnet til Det meste kød og ost. Alkohol 14,5 %.

AOC Ventoux rouge Archange 

90% Syrah and 10% Grenache.Aromatisk med mørke bær, kirsebær og krydderier. Bløde tanniner med en fyldig afslutning i munden. Velegnet til mørkt kød og vildt. Vinen kan gemmes I optil 10 år. Alkohol 14,5%. Produktion ca. 4.500 fl.

AOC Ventoux rouge Séraphin 

100% GrenacheFyldig og kompleks med tætte og fine tanniner, kryderier og en lang eftersmag. Kan med fordel dekanteres og vil udvikle sig og modnes de næste 10 år. God til de fleste kraftige kødretter og ost. Alkohol 15%. Lille produktion ca. 1.200 fl.

 

Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *